Beste Krabben

Het is haast niet te geloven maar het is bijna een jaar geleden dat we onze laatste wekelijkse groepswandelingen gemaakt hebben.

Wel is het zo dat we op de tijdstippen van onze wekelijkse wandelingen veel Krabben tegenkomen die het ritme erin willen houden, zij zetten zelf een route uit en gaan met die banaan.

We maken ons dan ook geen zorgen dat we straks geen voorlopers meer hebben, zo te zien komen er steeds meer bij.
Ook bereiken ons vragen waarom wij nog niet lopen naar aanleiding dat er tochten georganiseerd worden ook in Bergen op Zoom.
Het blijkt dat deze organisatoren terug gefloten zijn en dat het niet kan en mag.

Als Krabben nemen wij geen enkel risico, de gezondheid van onze leden staat voorop.  

In het begin van de ellende konden we nog met meerdere mensen wandelen.

Sommige hebben toen, als alternatief een aanvang gemaakt om het Brabantse wal pad te lopen. Een afstand van ongeveer 117Km en dat zonder Horeca maar met een uitstekende Caddy wagen en/of zelf meegebrachte koffie of thee.

Ook voor het vervoer moest wat geregeld worden maar met een paar lieve vrijwilligers was dat ook snel opgelost.

Natuurlijk was dat maar een vervanger, als we kijken wat er niet doorging was dat verschrikkelijk veel. Al onze opentochten afgelast, Midweek afgelast en dan al onze festiviteiten voor ons 70-jarig Jubileum, onze verrassingstocht onze feestavond, onze jaarvergadering, allemaal om te huilen. Gelukkig hebben nog een paar mensen een 3e serie etappes kunnen lopen van het Pieterpad, je zit dan eigenlijk 2 weken in een bubbel en de campings waren weer volop open, weliswaar met aanpassingen, maar open. We zijn nog steeds niet uit de ellende vandaar dat we onze midweek en verrassing tocht voor de tweede keer hebben moeten afzeggen. Velen van u hebben de verrassingstocht verledenjaar betaald, we zullen met de penningmeester overleggen dit retour te storten of u vragen dit te laten staan voor een wel uitvoerbare verrassingstocht op een realiseerbaar tijdstip, we komen ook hier op terug.
En dan voor onze Diehards die elk jaar naar Nijmegen gaan, geen vierdaagse in
2020 en ook dit jaar weer niet, een unicum in de 100-jarige geschiedenis van de vierdaagse, misschien dat de vierdaagse wederom een alternatieve vierdaagse organiseert, ook hiervan zullen wij u op de hoogte houden.

Maar laten we voorzichtig vooruitkijken en zien wat er wel kan; voorlopig tot 1 juni nog geen wekelijkse wandelingen en opentochten, daar na de maatregelen weer afwachten, eerst maar eens een vaccinatie voor iedereen dan komt er weer perspectief en kijken wat er dan mogelijk is.

Misschien horen we op 1 juni dat alles weer mag dan kunnen we nog de Brabantse Waltocht organiseren.

Mocht dat niet lukken dan gokken we op onze Krabbentocht c.q. uitgestelde Jubileum tocht op 26 september, ook onderzoeken wij de mogelijkheid van een midweek in oktober, het eerste onderzoek is nog niet bemoedigend, het verlies, door de Lock down, wil de Horeca weer snel repareren, de prijzen zijn dan ook een stuk hoger. We komen hier dan ook zeker op terug.
Wel zijn we optimistisch genoeg om alvast ons uitgestelde jubileumfeest vast te stellen en te boeken op 9 december 2021, hopelijk kunnen we op dat feest het virus van ons af schudden en uit ons dak gaan.
Wel hopen we dat jullie allemaal nog gezond zijn, niet getroffen door covid-19

en heerlijk blijven wandelen want dat is toch de beste medicijn tegen dit virus.

Wij, het bestuur, worden ook getroffen door alle maatregelen daar wij niet bij elkaar kunnen komen, tevens zoeken we nog naar een mogelijkheid voor de jaarvergadering, ook al hebben wij niet veel te melden daar 2020 een stil jaar was.

Wat we wel van plan waren op deze Ledenvergadering is u te vragen over de website na te denken.

Het volgende doet zich n.l. voor Kees Zwinkels wil stoppen met de website en daar zoeken wij nu een opvolger voor, bent u handig met de computer, heeft u verstand van websites en wilt u ons helpen laat het ons weten.
Vooralsnog  richten we ons nu voornamelijk op het crisismanagement van de overheid en kijken wat er mag en wat niet, met een voorzichtige blik vooruit.

Als er belangrijk nieuws is zullen wij het u zo snel mogelijk laten weten.

Maar vooral BLIJF GEZOND.

                                                                                               Het Bestuur