Nieuwsbrief 1-2019

Met wat stormen en een weekje lente in februari zijn we weer aangekomen bij de 1e Nieuwsbrief van 2019 en we gaan weer voor vele kilometers wandelgenot met hopelijk lekker weertje en een goed humeur.

Eerst even een terugblik op onze Jaarvergadering van 11 januari jl. waarbij 74 leden aanwezig waren. Het Huishoudelijk Reglement is aangepast met de laatste privacy eisen en het voorstel om de contributie voor 2020 aan te passen is aangenomen. Het lidmaatschap van onze vereniging kost dan voor ieder lid evenveel nl. €15. Wie daarnaast ook lid wil zijn van de KWBN, betaalt daarvoor een door de Wandelbond vastgesteld bedrag extra.

Ook zijn een aantal leden in het zonnetje gezet:

Dick Konings is na zeer vele kilometers en jaren gestopt als voorloper bij de Moermontgroep, echter niet voordat hij zijn opvolgers met veel passie en geduld geleerd heeft om precies 10 km in 2 uur te lopen ;.) zoals hij dit zelf altijd precies voor elkaar kreeg. Petje af!! En heel veel dank voor de jarenlange inzet voor onze club.

Toon de Nijs kon niet aanwezig zijn bij de Jaarvergadering, maar ook hij heeft bij de Kompasgroep voorgelopen en is hiermee gestopt. Bedankt Toon en het presentje wordt naar je toe gebracht.

Daarna was het tijd voor de 4 jubilarissen:

John Meerman   50 jaar                                                                                                                               Corry Meerman

 

John Meerman met een onwaarschijnlijk hoog aantal jaren lidmaatschap 50 !! Dit is hem niet aan te zien en voor deze verdienste krijgt hij de zilveren krab en een biermand. Proficiat!!

Ietsje korter, maar ook al 25 jaar lid en gehuldigd zijn:

Corrie Meerman, Bert Vermeulen en onze jonge dame Toos Luijsterburg. Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren wandelplezier bij de Wandelende Krabben.

  

Bert Vermeulen                                                                                            Toos Luijsterburg

Verder heeft Maria Nijpels aangegeven te willen stoppen met het secretariaatswerk, maar wel te willen blijven helpen met werkzaamheden voor de Wandelcommissie en de Activiteitencommissie. Het Bestuur is zeer blij met haar inzet en Maria wordt bedankt voor haar werkzaamheden van afgelopen jaar en wenst haar veel succes met haar toekomstige werk voor de vereniging.

Er hebben zich geen kandidaten gemeld voor de functie van voorzitter en Peter Wirtz blijft met algemene goedkeuring nog een termijn van 3 jaar aan.

Frans Witjes is bereid gevonden om penningmeester te worden en Frans doet daarbij ook de ledenadministratie. Hij wordt samen met Stasja Mendelewski (secretaris) voorgedragen en de vergadering is akkoord met hun benoeming.

Toch wel leuk al dat geld tellen, maar we hebben in 2020 ook veel dukaten  nodig voor ons 70 jarig jubileum. Echt wel belangrijk om een “hardwerkende“ penningmeester te hebben “met oog op de centen”

Nog even gezellig nababbelen onder het genot van een drankje en de grote vraag of de Voorzitter nu wel een “gevallen man” is of niet ;.)  en de Jaarvergadering zit er weer op.

WANDELING BOSWACHTER  3 MEI 2019

Voor deze wandeling met de boswachter is veel animo en we hebben een groot aantal belangstellenden. Helaas hebben we enkele leden moeten teleurstellen, aangezien een maximum aantal deelnemers van 50 is afgesproken.  

Het wordt dus een wandeling met iets minder praten met de buurman en wat meer aandacht voor de aanleg en functie van de “Moerse Bossen”. Heel interessant en weer eens wat anders!

MIDWEEK 2019

De laatste lootjes nog en dan kan de Midweek 2019 op 15 april beginnen, we gaan naar Bad Bentheim in Duitsland. Wandelaars kunnen weer kiezen tussen 2 afstanden, zodat veel lopers kunnen genieten van het afwisselende en vrij vlakke landschap.

Alvast heel veel wandelplezier gewenst.

ZATERDAG WANDELING

Deze nieuw opgezette wandelgroep, waarbij ook wandelaars, die nog actief deelnemen aan het arbeidsproces kunnen aansluiten, wordt druk bezocht. De Voorzitter gaat nog meer bekendheid geven aan de zaterdag wandeling door middel van een publicatie in de krant. Gekozen is voor een afstand van ca. 12-15 km met startpunt bij het Appeltje. Heeft u nog bekenden die graag een kilometertje of wat willen lopen, altijd met gezellige mensen, en met goede voorlopers, dan kunt u ze uitnodigen met ons mee te wandelen op zaterdag.

Hoe meer zielen hoe meer wandelvreugde !

GERTRUDISTOCHT 16 maart 2019

Allereerst een heel groot “dank je wel” voor de enorme inzet van alle vrijwilligers, om deze wandeltocht tot een succes te maken! Het is weer gelukt met de hulp van vele handen, op de achtergrond ; indelen vrijwilligers, inkopen koeken en drank, verkeersregelaars, uitpijlers, op- en afbouwers, financiële zaken en wat meer op de voorgrond het startbureau, de catering en kassa en iedereen die ik vergeten ben…

Dat we nog lang samen heel veel wandelingen mogen organiseren.

Gertrudistocht 2019

 

Zaterdag  16 maart 2019 was het weer zover, onze eerste tocht van het jaar.
Het weer zag er in eerste instantie niet zo best uit, maar later in de ochtend klaarde het op en hadden de lopers goed wandelweer.

Het was al vroeg in de ochtend dat de verkeersregelaars weer op hun post stonden, maar toen regende het nog.

 

Maar u ziet het ze hebben goede pakken die waterdicht zijn.
Om 9.00 uur waren er al 200 lopers vertrokken.

 

Wel werden de lopers nog geconfronteerd met de gevolgen van de storm.

 

Maar verder werden zij getrakteerd op prachtige wandelingen met diverse
schitterde monumenten.

           

 

Dit keer voor het eerst dat de tocht door het Ravelijn heen ging iets waar veel lopers
erg enthousiast over waren, één niet loper was niet zo enthousiast, de fotograaf van het Brabantsnieuws blad, u weet het hè, een fotograaf roept altijd, nog iets naar achteren, nóóóg iets naar achteren, alleen ging hij nu zelf naar achteren en jawel hij lag in het water.

   

Maar ook de natuurroute was weer prachtig.

Al was de Mozesbrug niet in de route opgenomen, maar kwamen wandelaars daar spontaan terecht.

Bij terugkomst werden de wandelaars onthaald door onze lieftallige dames van de catering.

Daarnaast bleven vele wandelaars nog even nagenieten van het gezellige optreden van het koor Dubbel en Dwars, en werd het een gezellige boel.

  
     

En dan als iedereen bijna naar huis is worden de laatste restjes nog verorberd, want weggooien is geen optie.

 


Al met al kunnen we weer terug kijken  op een geslaagde Gertrudistocht
met ongeveer 400 deelnemers en dat was met de weersvoorspelling zeker niet verwacht. De temperatuur was wel beter in vergelijking met vorig jaar toen het zo bitterkoud was met sneeuw en een straffe wind.